Home Exposities in Oost Museum het Rembrandthuis | nu te zien |

Museum het Rembrandthuis | nu te zien |

0

De tentoonstellingen Leef/Tijd en Rembrandt Open Studio tonen de gelaagdheid van ouderdom. Enerzijds via de blik van Rembrandt en zijn navolgers, anderzijds via twee hedendaagse kunstenaars die live kunst maken op zaal.

Expositie
Leef/Tijd en Rembrandt Open Studio tonen de gelaagdheid van ouderdom

Een ode aan ouderen in Museum Het Rembrandthuis
Van 23 september tot en met 29 november

In tijden van corona, waarin we afstand moeten houden van ouderen, zijn we aangewezen op contact met onze blik. Van 25 september t/m 29 november 2020 brengt Museum Het Rembrandthuis met twee tentoonstellingen een ode aan de rijkdom en gelaagdheid van ouderdom. In Leef/Tijd worden Rembrandts etsen van ouderen getoond naast werk van zijn leerling Abraham van Dijck en zijn grote fan Aat Veldhoen. In de benedenzaal houden twee recente afgestudeerde kunstenaars atelier en maken nieuw werk: Iriée Zamblé en Timothy Voges. Zij kijken met een eigenzinnige blik naar de kunst van Rembrandts tijd en naar de wereld om ons heen. Wat betekent ‘ouderdom’ nou eigenlijk?


Rembrandthuis→
Jodenbreestraat 4

Het huis waar Rembrandt tussen 1639 en 1658 heeft gewoond is een museum. Tussen 1606 en 1607 is dit pand gebouwd in wat toen de Sint-Anthonisbreestraat heette. Het huis is neergezet op twee erven in het oostelijk deel van de stad.