Home Exposities Museum het Rembrandthuis

Museum het Rembrandthuis

Rembrandt, De drie bomen, 1643. Ets, drogenaald en burijn, enige staat, 213 x 279 mm,

Rembrandt blijft boeien – niet alleen tijdens het Rembrandtjaar, nu exact 350 jaar na zijn dood, maar ook in de afgelopen eeuwen. Rembrandts etsen hebben kunstenaars op allerlei manieren geïnspireerd. Daarover gaat de tentoonstelling Inspired by Rembrandt.

Expositie
Wie trad in Rembrandt’s voetsporen?

Te zien van 7 juni  tot en met 1 september

Museum Het Rembrandthuis doet een greep in zijn eigen collectie. Het museum is immers niet alleen het voormalig woonhuis en atelier van Rembrandt. Sinds ruim honderd jaar verzamelt het museum ook kunst op papier – de collectie telt inmiddels ruim 4.000 prenten. Niet alleen Rembrandts, maar ook kunst van zijn navolgers – zowel die uit zijn eigen tijd, als de kunstenaars van nu.

Aat Veldhoen, Mevrouw Vlek, 1964. Museum Het Rembrandthuis,

De kunstwerken zijn gegroepeerd in acht prikkelende thema’s – ‘koppen’, ‘natuur’, ‘leven’, ‘zelf’, ‘leegte’, ‘zwart’, ‘de lijn’ en ‘rauw’. De etsen van Rembrandt vormen telkens de inleiding op werken van onder andere Pablo Picasso, Horst Janssen, Charles Donker, Aat Veldhoen, Marlene Dumas en Glenn Brown.


Rembrandthuis >
Jodenbreestraat 4

Het huis waar Rembrandt tussen 1639 en 1658 heeft gewoond is een museum. Tussen 1606 en 1607 is dit pand gebouwd in wat toen de Sint-Anthonisbreestraat heette. Het huis is neergezet op twee erven in het oostelijk deel van de stad.


 

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here