Home Exposities in Oost Museum het Rembrandthuis | nu te zien

Museum het Rembrandthuis | nu te zien

0

Tot 25 juli | Ze was beroemd in heel Europa: de Aziatische olifant Hansken. In het midden van de zeventiende eeuw was zij de enige levende olifant op het continent en werd ze langs jaarmarkten, kermissen en hoven gevoerd. Toen Hansken in Amsterdam was, zag en tekende Rembrandt haar.

Expositie
Hansken, Rembrandts olifant

Te zien tot 25 juli

Museum Het Rembrandthuis vertelt het levensverhaal van Hansken in een tentoonstelling voor jong en oud. Hansken. Rembrandts olifant toont kunstwerken van Rembrandt en zijn tijdgenoten, historische documenten en een digitale kaart waarop je Hanskens sporen door Europa kunt verkennen. Maar ook Hanskens schedel, die bewaard is gebleven en speciaal voor deze tentoonstelling vanuit Italië naar Museum Het Rembrandthuis is gebracht.

Het verhaal van Hansken is wonderlijk, maar ook ontroerend. Ze heeft in haar leven veel moeten doorstaan; ze werd gedwongen lange tochten te maken en moest voortdurend optreden. Naast de mooie kunstwerken die van haar zijn gemaakt door Rembrandt en zijn tijdgenoten, worden in deze tentoonstelling ook de hedendaagse perspectieven op olifantenwelzijn belicht.


Rembrandthuis→
Jodenbreestraat 4

Het huis waar Rembrandt tussen 1639 en 1658 heeft gewoond is een museum. Tussen 1606 en 1607 is dit pand gebouwd in wat toen de Sint-Anthonisbreestraat heette. Het huis is neergezet op twee erven in het oostelijk deel van de stad.