Home Exposities in Oost Museum het Rembrandthuis | te zien

Museum het Rembrandthuis | te zien

0

Tot 30 oktober | Grote namen als Manet, Whistler, Morisot en Cassatt gingen in de negentiende eeuw etsen als Rembrandt, met een eigen twist. In Museum Het Rembrandthuis is de tentoonstelling ‘Rembrandt Revival’ te zien, met tientallen hoogtepunten uit de recente schenking van Neeke Fraenkel-Schoorl.

Expositie
Rembrandt revival

Te zien van 11 juni tot en met 30 oktober

Manet, Morisot, Whistler, Cassatt dit zijn slechts enkele beroemde schilders die zich hebben laten inspireren door Rembrandt en zelf etsen zijn gaan maken. Zij zorgden tussen 1850 en 1940 voor een internationale herleving van de etskunst: de Etching Revival. De kunstwerken barsten van het experiment en vernieuwing, met uitdagende composities en verrassende technieken. Rembrandt was een belangrijk voorbeeld voor deze kunstenaars. De Etching Revival was daarmee ook een Rembrandt Revival.

Recent heeft Museum Het Rembrandthuis een genereuze schenking van internationale etsen ontvangen van de verzamelaar Neeke Fraenkel-Schoorl. Tientallen hoogtepunten uit deze verzameling zijn te zien in de tentoonstelling Rembrandt Revival. In de audiotour neemt Neeke Fraenkel-Schoorl je persoonlijk mee langs enkele van haar favorieten. Ook organiseert Museum Het Rembrandthuis inspirerende activiteiten rondom Rembrandt Revival, waaronder etsworkshops en een RembrandtLIVE talkshow en podcast.


Rembrandthuis →
Jodenbreestraat 4

Het huis waar Rembrandt tussen 1639 en 1658 heeft gewoond is een museum. Tussen 1606 en 1607 is dit pand gebouwd in wat toen de Sint-Anthonisbreestraat heette. Het huis is neergezet op twee erven in het oostelijk deel van de stad.