Home Overzicht 250 tijdelijke woningen op parkeerplaats P+R Zeeburg II

250 tijdelijke woningen op parkeerplaats P+R Zeeburg II

0

Op een deel van het huidige P+R Zeeburg II komt woonproject Startblok Zeeburg. Deze woningen blijven tien jaar staan en zijn bestemd voor jonge Amsterdammers. Dat betekent dat 265 parkeerplaatsen worden verplaatst naar een P+R terrein achter het Shell Tankstation Kriterion. 135 parkeerplaatsen blijven beschikbaar.

Startblok Zeeburg is een woonproject voor de duur van maximaal 10 jaar voor 250 jonge Amsterdammers. De helft van de woningen is bestemd voor vluchtelingen met een verblijfsvergunning, zogenoemde statushouders. De andere helft is beschikbaar voor starters: studenten en jongeren tussen van 18 tot 28 jaar.

Omdat van de huidige P+R veel gebruik wordt gemaakt, verplaatst de gemeente deze parkeerplaatsen naar een plek waar een parkeergebouw is gepland. Deze locatie is achter het Shell benzine station Kriterion op de Bedrijvenstrook op Zeeburgereiland. De bouw van het parkeergebouw laat nog even op zich wachten en daarom is deze plek beschikbaar om de parkeerplaatsen die verdwijnen bij P+R Zeeburg II er naar toe te verplaatsen.

De bouw van de woningen start na de zomer van 2020 en zal naar verwachting begin 2021 worden opgeleverd.