Home Kunst Franse kunstenares Fleur Spolidor exposeert op Kunsthek

Franse kunstenares Fleur Spolidor exposeert op Kunsthek

0

De zeven vitrines van het Kunsthek van het Oosterpark in de Linnaeusstraat laten werk zien van de Franse kunstenares Fleur Spolidor. Het is een prachtige expositie die tot en met 25 februari, zeven dagen in de week en vierentwintig uur per dag geopend is.

Fleur Spolidor begon deze serie met de naam ‘Home’ in maart 2020. ‘Als een dagboek is het de opname van een tijd tussen hoop en wanhoop’, legt zij uit. ‘Terwijl ik eraan werkte, realiseerde ik me dat de sociale en economische crisis die volgde op de gezondheidscrisis ook te maken had met het idee van thuis, maar in dit geval het risico om het te verliezen. Onze enige schuilplaats tijdens de pandemie wordt weggenomen van mensen die dit het meest nodig hebben. Dit concept van ‘Thuis’ heeft ook betrekking op de planeet en de huidige klimaatverandering. Hoe gaan we de wereld vormgeven na deze pandemie? Meer dan welk huis ook, de planeet is ons thuis en we raken het langzaamaan kwijt…’

Het werk van Fleur Spolidor gaat over hedendaagse kwesties zoals de nooit eindigende behoefte om de rechten van vrouwen te beschermen en de versnelde opwarming van de aarde. Het figuratieve werk van Spolidor zweeft tussen onzin en satyre, tussen verleden en heden, om na te denken over het korte geheugen van de mensheid en de terugkerende fouten die we blijven maken.

Fleur Spolidor is een Franse kunstenaar geboren in Parijs die in Zürich en San Francisco woonde en onlangs naar Amsterdam is verhuisd. Ze behaalde een M.F.A. graad in kunstgeschiedenis aan een Franse universiteit en doceerde vervolgens kunstgeschiedenis en beeldende kunst aan dezelfde universiteit en in privéscholen voor design.