Nog even kun je genieten van het jaarlijkse Tulp Festival. Was het vorig jaar niet mogelijk wegens corona, nu laten de tulpen zich op verschillende plaatsen in de stad weer zien. Bijvoorbeeld in de openbare ruimte achter museum Hermitage (ingang via Nieuwe Keizersgracht 1). Daar is een unieke expositie met 100 tulpensoorten ingericht.

Corrie Groen

In honderd kuipen met honderd verschillende soorten tulpen zijn historische en bijzondere eigentijdse tulpensoorten bijeengebracht. Bij deze tulpenweelde zijn drie prachtige, grote dierfiguren tentoongesteld. Zij zijn vervaardigd door Patrick Visser en gemaakt van metaalafval. De gratis expositie is toegankelijk op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur. Ook vlakbij de Hermitage, op de kade van de Nieuwe Keizersgracht, staan containers waarin rode tulpen staan te pronken.

De enige tulpenlocatie in stadsdeel Oost is het Boerhaveplein. Uit donatiegeld heeft Tulip Festival duizend bollen gesponsord die door bewoners zijn geplant. Helaas is dat in Oost niet erg aangeslagen. Helaas dit jaar ook geen tulpen op de Oranje-Vrijstaatkade, bij het Tropenmuseum en op het Dapperplein.

In het najaar van 2020 hebben driehonderd Amsterdammers gereageerd op een uitnodiging om in geveltuintjes en rondom bomen vijftig tulpenbollen te planten. Zij zijn verspreid over straten en pleintjes in de hele stad.