Home Overzicht Kunstenaar Nick Verstand maakt lichttheater in Carré

Kunstenaar Nick Verstand maakt lichttheater in Carré

0

Licht staat centraal in Within Without, een voorstelling die speciaal is ontwikkeld voor theater Carré door kunstenaar Nick Verstand. Hij ontwierp voor de voorstelling meerdere installaties, waaronder als centraal object een zwevende cirkel van licht van 10 meter doorsnee. De futuristische lichtcirkel beschikt aan de binnen- en buitenrand over 8.000 pixels en kan kinetisch in drie dimensies door de ruimte bewegen boven de klassieke piste van Carré. Het is Verstands eerste volledige audiovisuele show.

‘Mijn werk wordt getoond in musea en op festivals, concerten en modeshows als onderdeel van een groter geheel’, zegt Nick Verstand. ‘Nu koopt men een ticket voor de voorstelling en heeft de volle aandacht voor lichtkunst als hoofdrolspeler. Het wordt een volwaardige theatervoorstelling waarin we live-elementen als cello, piano, zang en elektronische muziek met lichtkunst verweven.’

Eerder werkte Verstand samen met artiesten als Björk, Iris van Herpen en Eefje de Visser. Nu bundelt hij zijn krachten met Max Cooper (muzikale compositie), Salvador Breed (muziek), BEA1991 (zang), Wes Broersen (interaction designer), Fer Kitzen & koor (zang), Rafaele Andrade (cello) en Sarah Neutkens (piano).

Within Without is te zien op 10 en 11 september in Theater Carré.