Met ‘Iconen op het water’ volg je in Het Scheepvaartmuseum de finaleraces van de Olympische watersporters live en bekijk je wedstrijdboten van dichtbij op het Open Plein van het museum. ‘De komende dagen staan er onder andere mooie roeifinales op de planning, kom vooral langs’, zegt een medewerker van het museum enthousiast.

Arie Martijn Schenk

‘Het evenement biedt bezoekers de gelegenheid om onze Nederlandse watersporters samen met andere fans aan te moedigen, terwijl ze strijden voor olympisch goud’, aldus de museummedewerker.

Op het Open Plein staan verschillende wedstrijdboten zoals een zeilboot, windsurfplank en roeiboot. Van elke discipline staat een exact exemplaar waarmee gevaren wordt tijdens de Olympische Spelen.

‘Het evenement trekt een breed publiek, van gepassioneerde watersportliefhebbers tot nieuwsgierige bezoekers’, zegt een vertegenwoordiger van het KNWV. ‘Tijdens de roeifinales zit het lekker vol en juichen de toeschouwers de Nederlands boot enthousiast toe.

De toegang tot het Open Plein en het bekijken van de finaleraces is gratis. Je moet je wel van tevoren aanmelden via de website van het Scheepvaartmuseum. Voor de speciale prijs van € 5,00 kun je ook de rest van het museum bezoeken.

Iconen op het water is een activiteit van Het Scheepvaartmuseum in samenwerking met het Koninklijk Nederlands Watersportverbond (KNWV) en de Koninklijke Nederlandse Roeibond (KNRB) Nog tot en met 9 augustus zendt het museum de finaleraces uit van het roeien, zeilen en kanoën.