Home Uit In Oost Ontdek op de fiets inspirerende bewonersinitiatieven in Oost

Ontdek op de fiets inspirerende bewonersinitiatieven in Oost

0

Fiets mee langs inspirerende bewonersinitiatieven in Oost. Tijdens 24H Oost op zaterdag 7 september kun je van 12.00 tot 15.00 kunt langs vijf bijzondere bewonersinitiatieven  fietsen. De projecten zijn gestart door actieve bewoners, ook wel AmsterDOENers genoemd. Samen zijn ze eigenaar en zorgen ze voor iets dat voor iedereen van belang is.

De tocht begint bij SET IJburg, een woongemeenschap waar buren samen koken, taal leren en activiteiten doen. Daarna fiets je naar Nautilus op Zeeburgereiland, een duurzaam woonproject met betaalbare woningen en milieuvriendelijke oplossingen. De derde stop is Buurtcoöperatie de Eester, waar bewoners zelf bepalen wat belangrijk is voor hun wijk en allerlei leuke dingen organiseren.

Vervolgens fiets je naar het Krugerplein, waar Stichting Tugela85 twee gemeenschappelijke tuinen beheert. Hier worden gewassen verbouwd voor buurtmaaltijden. De laatste stop is Ons Amstelkwartier Stadsdorp, waar buurtbewoners elkaar ontmoeten en samen activiteiten doen, met extra aandacht voor 55-plussers.

De fietstocht duurt ongeveer 10 tot 12 minuten tussen de locaties. Bij elke stop is er genoeg tijd om rustig rond te kijken en in gesprek te gaan met de mensen achter de projecten. Iedereen kan meedoen, om te leren, te ontdekken, nieuwe mensen wil ontmoeten of om gewoon een leuke middag te hebben.

Inschrijven kan via de website van de organisatie van 24H Oost