Bij het KIT Institute aan de Mauritskade was er op vrijdag 30 augustus een bijzondere en feestelijke afstudeerceremonie. In de kleurrijke Maxima-zaal ontvingen 70 masterstudenten uit 26 verschillende landen hun diploma’s in Public Health en International Health. De festiviteiten kregen een extra feestelijke sfeer door de optredens van de ‘Kids van Amsterdam,’ die het publiek trakteerden op percussie en dans.

De studenten, afkomstig uit landen als Indonesië, Zimbabwe, Egypte en Mexico, vierden het einde van een intensief studiejaar waarin ze zijn opgeleid tot agenten van verandering in de wereldwijde gezondheidszorg.

Unieke leerervaring
De Nigeriaanse student Peterkings Jokoh gaf een toespraak namens de afgestudeerden: ‘Dit programma bood ons de kans om op een multinationaal podium te leren. Onze groep was een levendige mix van gezondheidswerkers uit verschillende landen, allemaal verenigd door een gedeelde toewijding om verandering te brengen in onze thuislanden. De diversiteit aan culturen en ervaringen verrijkte onze discussies. Zo leerden we ook van elkaar wat werkt in verschillende landen. We zijn niet alleen uitgerust met kennis, maar ook met het vermogen om ons aan te passen, te innoveren en te leiden.  Laten we in dit nieuwe hoofdstuk moedig zijn in ons handelen en vriendelijk in onze daden.’

Een blijvende impact
De 70 afgestudeerden van dit jaar volgen in de voetsporen van duizenden gezondheidsprofessionals, waaronder artsen, verpleegkundigen en verloskundigen, die de afgelopen zestig jaar afstudeerden aan het KIT Institute. Dit heeft geleid tot een wereldwijd netwerk van veranderaars, die de kennis en vaardigheden die zij bij KIT hebben opgedaan, inzetten om de kwaliteit van gezondheid en zorg wereldwijd te verbeteren.

Terwijl de afgestudeerden terugkeren naar hun landen, dragen zij niet alleen een diploma met zich mee, maar ook de vaardigheden, kennis en vastberadenheid om een betekenisvolle impact te maken in de wereld. KIT kijkt uit naar toekomstige samenwerkingen met deze nieuw gevormde veranderingsagenten en is ervan overtuigd dat zij een leidende rol zullen spelen in het aanpakken van ongelijkheden en uitdagingen in de gezondheidszorg wereldwijd.

Foto’s KopiSusu Fotografie, KIT Institute