Home Indische Buurt Fietspad Panamalaan wordt verbreed tot tweerichtingsfietspad

Fietspad Panamalaan wordt verbreed tot tweerichtingsfietspad

0

Het fietspad op de Panamalaan tussen de Cruquiuskade en de Borneolaan wordt een tweerichtingsfietspad. Ook wordt de rijbaan vernieuwd. De werkzaamheden starten 23 september en zijn klaar op 20 december.

Op 27 september start de aanleg van het fietspad aan waterzijde van de Panamalaan en aanpassen kruising Panamalaan met de Cruquiusweg. Tenslotte vinden er funderingswerkzaamheden Cruquiuskade en werkzaamheden Panamalaan, aan de kant van het spoor. Dat werk begint op 11 november.

Gedurende de hele periode is de Panamalaan dicht voor verkeer vanaf de Zeeburgerdijk in de richting van de Piet Heintunnel. Auto’s moeten omrijden via de Mauritskade, Weesperstraat, Valkenburgerstraat en Kattenburgerstraat om de Piet Heinkade te bereiken. De Cruquiuskade blijft bereikbaar vanaf de Panamalaan, als je uit de richting van de Piet Heintunnel komt. Vanaf de Cruquiuskade kun je alleen rechtsaf naar de Zeeburgerdijk.

Vanaf 11 november zijn er geen omleidingen meer voor voetgangers en fietsers. Het nieuwe voetpad en fietspad (in twee richtingen) langs het water zijn dan klaar.