Het Pillows Hotel vierde gisteren met partners en andere gasten het einde van de zomer tijdens de ‘Eternal Spring Party’. In de mooie tuin en op het terras van brasserie Spring stond het vol met gasten en medewerkers tijdens deze septemberavond. ‘Basserie Spring, waar het altijd voelt als de lente’, zei de General Manager Jorgen Rijnaard bij de opening. ‘We bestaan bijna twee jaar en hebben mooie groei doorgemaakt’, voegt de directeur toe.

Arie Martijn Schenk

Het Spring Café Brasserie zit op de begane grond van het Hotel en ligt met de tuin en terras direct aan het Oosterpark. Tijdens het openingswoord stelde de General Manager de Italiaanse chef  Luigi di Benedetto voor die deze avond verse pasta maakte voor de gasten op het terras.

Een speciaal woord was er voor barmanager van Fitz’s Bar, Nick Vrielink. Nick won voor de derde maal op rij het Nederlands Kampioenschap en een gouden medaille bij het Wereld Cocktail Kampioenschap 2023 in Rome, georganiseerd International Bartender Association. De sfeervolle Fitz’s Bar is te vinden aan de rand van het Oosterpark in het Pillows Hotel.

Doordat de bomen nog vol in het blad staan, voelt het vanuit de tuin van het Pillows Hotel alsof de gasten in een groen bos staan als ze richting het Oosterpark kijken. ‘Het hotel ligt bijna verscholen tussen de groene bomen toen we kwamen aanlopen via het park’, vertelt bezoeker Sonja. ‘Ik ben hier met een vriend en we wonen allebei in Oost en nu zie het park vanuit een totaal andere hoek. Daarnaast hebben we zojuist een rondleiding gehad door het gebouw met veel historie. Dat was zeer interessant.’

Veel andere bezoekers zijn ook eerder te gast geweest. ‘Ik was hier eerder op een babyshower voor een vriendin en we zaten met z’n allen buiten in de zon. Wat een prachtige serene plek is de tuin van Brasserie Spring’, vertelt buurtbewoner Esther. ‘Tijdens een lunch zaten we vervolgens binnen en het smaakte heerlijk.’

De medewerkers van het hotel lopen zeer attent rond op deze Eternal Spring Party en geven ook op verzoek rondleidingen door het bijna 120 jaar oude gebouw. Het deed eerder dienst als ontleedkundig Laboratorium van de UvA en als de hoofdvestiging van het Zoölogisch Museum van de universiteit.

Terwijl de muziek speelt, de gasten proeven van lekkere gerechten op deze zwoele septemberavond voelt het inderdaad alsof bij Basserie Spring de lente nog steeds bezig is.

Het Pillows Hotel en Brasserie Spring vind je aan de Mauritskade 61.