Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Erkenning voor Edgar Cairo. Gesprek in Huis de Pinto

zondag 6 oktober om 15:00

€6,50

De Surinaamse schrijver Edgar Cairo (1948-2000) publiceerde 40 boeken: romans, theater, poëzie. Hij was de eerste zwarte columnist in een groot Nederlands dagblad. Met zijn scherpe pen ontleedde hij de sporen van eeuwen kolonialisme en racisme en hij aarzelde het niet het mes in eigen vlees te zetten. Maar hoe creatief zijn werk ook was, echte literaire erkenning bleef uit.

Nu zijn roman Kopzorg is herdrukt, genereert Cairo postuum pagina’s grote stukken in alle kranten en wordt hij overladen met complimenten. Wat is er gebeurd in de kwart eeuw na zijn overlijden? Wat had Edgar Cairo tijdens zijn leven te zeggen, dat hem nu de erkenning ten deel valt die hij tijdens zijn leven amper kreeg? Kenners buigen zich over die vragen.

Natasha Adama houdt zich bezig met de studie van de dystopische postkoloniale stad. Antiquaar Carl Haarnack is een groot bewonderaar van Cairo. Recensente Toef Jaeger overlaadde Cairo met lof in NRC Handelsblad. Acteur Felix Burleson speelde in verschillende van Cairo’s theaterstukken, vertelt erover en draagt voor. Presentator is Michiel van Kempen.

Gegevens

Datum:
zondag 6 oktober
Tijd:
15:00
Kosten:
€6,50
Activiteiten Categorieën:
, ,

Locatie

Huis de Pinto
Sint Antoniesbreestraat 69 1011 HB + Google Maps

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.