Laden Evenementen

← Terug naar Evenementen

Hortus Botanicus

Plantage Middenlaan 2A, 1018 DD
www.dehortus.nl

De Hortus Botanicus Amsterdam is een van de oudste botanische tuinen ter wereld. De tuin ligt in het centrum van de stad. Het is een prachtige, intieme tuin met een bijzondere collectie planten. Midden in het drukke stadsleven van Amsterdam is de Hortus een oase van rust; een bloemrijke verademing tussen alle geluiden van de stad.

De tuin nodigt uit tot wandelen, observeren en genieten. Bloemen bekijken, kruiden ruiken, namen van planten opzoeken, in het zonnetje zitten – of juist in de schaduw- of op het mooiste terras van Amsterdam, te midden van exotische kuipplanten, een lekkere lunch gebruiken. Het kan er allemaal.

De Hortus is iedere dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

december 2018

Hortus by Night lezing | Plantensap | De Hortus

vrijdag 21 december 20:00
Hortus Botanicus, Plantage Middenlaan 2A, 1018 DD + Google Maps
€10,00

Eind 19e eeuw boog de Britse bioloog Charles Darwin zich over het fenomeen plantenslaap. Waarom slapen planten? Wat gebeurt er als je de nachtrust verstoord? Wat Darwin echter niet kon vermoeden, is dat de nachtelijke rust van planten en mensen een verborgen band tussen het planten- en dierenrijk blootlegt. Omringd door slapende planten in de donkere Hortus, zal ‘botanisch filosoof’ Norbert Peeters je alles vertellen over dit bijzondere fenomeen. Aanvang lezing 20.00 uur. Deelname € 10,00 . Dit ticket moet…

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen