De hele stad staat van 16 tot en met 20 oktober in het teken van het jaarlijkse Amsterdam Dance Event (ADE). Meer dan 2500 van ‘s werelds grootste en opkomende dance-artiesten komen naar de stad. In Oost vinden op tientallen grote en kleine locaties activiteiten plaats. Zo is het Volkshotel van soundbar Doka in de kelder tot restaurant en club Canvas op de zevende verdieping helemaal ADE.

Het hotel presenteert een uitgebreid en veelzijdig programma, bestaande uit onder andere clubnachten, live shows, culturele panels en een vinylmarkt. Het volledige hotel wordt hiervoor ingezet. Het Volkshotel transformeert in een ADE-hub. Een plek waar DJ’s, producers, muziekliefhebbers en dansers elkaar ontmoeten, samen ontdekken en nieuwe plannen maken.

In de kelder van Doka is dit jaar weer ruimte voor een grote verscheidenheid aan live shows, clubavonden en culturele programma’s. DJ sets van onder anderen Carista, Saoirse, Craig Richards en Bradley Zero, een panelgesprek met Nowadays Magazine en de reünie van de legendarische Nederlandse house live-act Quazar zullen allemaal de revue passeren. Het programma is tot stand gekomen door samenwerkingen met partijen als United Identities, Rhythm Section en Kalahari Oyster Cult. Zo biedt de sound bar alle liefhebbers van elektronische muziekcultuur wat wils.

Werkplaats is er dit jaar voor de vinyl-liefhebbers. Tale of Bus – een mobiele platenwinkel & rondreizend geluidssysteem – staat van woensdag tot en met vrijdag tijdens ADE van 13.00 tot 20.00 uur geparkeerd bij het Volkshotel. Daarnaast vindt Good Music Vinyl Market weer plaats op zaterdag 19 oktober. Verwacht labels en vinyl winkels die hun beste en betaalbare platen meebrengen. Van disco tot soul, reggae, house, techno, italo, hiphop en daar voorbij. Maak je klaar om diep in de vinylboxen te duiken en je volgende favoriete juweeltje te ontdekken. Het bier staat koud!

Laag en ondergronds bevinden zich de lobby en de kelder. Maar voor de hoogvliegers is daar Canvas. Op de zevende etage van Volkshotel transformeert het restaurant zich om tot club. Het boekingskantoor The Pool trapt op vrijdagavond het Canvas ADE-programma af onder muzikale begeleiding van onder anderen Mim Suleiman, Space Dimension Controller, ChewChew en Ajuma. Het Amsterdamse muziekplatform Steppin’ Into Tomorrow neemt het over op zaterdagavond. Aroop Roy, Fényan en Mab’ish zullen voor een nacht vol met eclectische soulvolle muziek zorgen.

Info en tickets volkshotel.nl/ade