De Indische Buurt verandert snel. De filmmakers Anna Dabrowska en Alessandra Laitempergher geven met de documentaire Illuminando de Indische Buurt een unieke kijk op de snelle transformatie van de Indische Buurt, gezien door de lens van de kleurrijke Super Sint-Maarten Parade. De documentaire gaat op 24 oktober in première in het IISG

De Super Sint-Maarten Parade begon ooit als een klein evenement, maar is uitgegroeid tot een krachtige manifestatie waar meer dan 4000 mensen aan deelnemen. Verlichte kostuums, opzwepende muziek en talloze buurtbewoners komen samen om de wijk te laten bruisen. Illuminando de Indische Buurt vertelt het verhaal van een wijk in beweging. Door interviews met zowel oude als nieuwe bewoners en betrokken buurtorganisaties, zoals de Meevaart, Dappere Dames, de Elthelokerk en Life Style (Krachtmoeders), worden de uitdagingen van gentrificatie, sociale cohesie, eenzaamheid en de verbindende kracht van cultuur belicht. Kan cultuur een gemeenschap verenigen?

Na de vertoning is er een gesprek over deze thema’s en de toekomst van wijken zoals de Indische buurt. Met onder meer Malika Frindi van Stichting Dappere Dames, oud-buurtmakelaar van de Indische buurt Rob van Veelen en lid van het dagelijks bestuur van Oost Zeeger Ernsting. Gesprek onder leiding van Rose Spijkerman (IISG).