Mezrab twintig jaar storytelling

0

Mezrab werd deze zomer twintig jaar. Ze hebben een lange weg afgelegd. De eerste locatie bood plaats aan dertig mensen en ging open zonder dat de lichten werkten, dus werden de kaarsen aan gestoken bij het invallen van de schemering. Nu staan er dertig mensen te wachten om binnen te komen, nog voordat de deuren open zijn.

Eddy Ellert keek en luisterde bij Mezrab. En maakte er een video-impressie

Mezrab is opgericht door verhalenverteller en muzikant Sahand Sahebdivani in 2004. Als Iraanse vluchteling wilde hij de Iraanse muzikale en storytellingtraditie van zijn ouders voortzetten. En dat is gelukt. Nu zit Mezrab in het voormalige Pakhuis Wilhelmina waar je elke eerste donderdag van de maand de Hard Rock Karaoke had.

De verhalen die je hier hoort zijn mooi, grappig, maar soms ook verdrietig. Maar je voelt je hier zo thuis, ondanks dat het zo’n gemengd publiek is, waar mensen vanuit de hele wereld komen om naar deze mooie verhalen te luisteren.

Soms hebben ze op een storytellingavond een thema en dan laten ze het publiek ook kort daarover praten met degene die naast, voor of achter je zit. Het verbindt mensen met elkaar!

Naast de storytelling avonden organiseeert Mezrab ook muziekavonden, standup comedy, improvtheater en eigenlijk elk kunstidee waarvan mensen denken dat het een publiek verdient. En zij denken dat het leuk genoeg om hier te plaatsen. Daar maken ze gewoon een plek voor!

langrijk om te weten. Tenzij anders aangegeven, worden alle programma’s in het Engels gesproken.

Check mezrab.nl