Home Overzicht Aanvallend spel met ruime winst tegen Hijs Hokij Den Haag

Aanvallend spel met ruime winst tegen Hijs Hokij Den Haag

0

De Tigers verlieten afgelopen zondag voor het laatst in 2019 hun thuis. De reis voer naar Den Haag, waar Amsterdam na een gelijk opgaande strijd op kleine achterstand stond. Daarna kwam de machine vol op gang en werd flink vooruit gewerkt.

Lewis Daniels

IJshockey

Hijs Hokij Den Haag vs
Amsterdam Tigers
4-8

Amsterdam begint met vloeiend, aanvallend spel. Kansen blijven vooralsnog uit. Door het goede keepwerk van Jeremy Borgman bereiken de Haagse aanvallen hun doel evenmin. Tijdens een powerplay –Den Haag mist een man wegens Crosschecking- komt Amsterdam iets verder. Lance van Duin krijgt de puck van Michael Mackie-Kwist en geeft een mooie pass aan Ivan Muso die daar een punt uit haalt, 0-1.

De tweede periode missen de Tigers opnieuw kansen. Thomas van Wissen breekt met assists van Ben Rurup en Joey Wesseling door de Amsterdamse verdediging en zet Hijs op gelijke stand, 1-1. Het antwoord van de aanvallende Tigers blijft uit tot Konstantin Hostink twee minuten op de Haagse strafbank zit voor Kneeing. John Versteeg trekt met Tobias Kathan en Calvin Pohlman op naar de Haagse goal en slaat munt uit hun voorzetten, 1-2.

Haags beraad in de kleedkamer van Hokij tijdens de tweede rust. De nieuwe aanpak lijkt te werken. Johan Rurup scoort met een assist van Ben Rurup, 2-2. Een halve minuut later plukt Thomas van Wissen met assists van Jelle Kroneneburg en Ben Rurup ook vruchten van het gewijzigde beleid, 3-2.

De Tigers bereiden zich voor op een moeizame strijd. Ze houden het hoofd koel en blijven als team werken. Tobias Kathan rukt met hulp van Ivan Muso als eerste op naar het Hokijdoel, 3-3. John Versteeg drukt de assists van Calvin Pohlman en Billy Grapperhaus door, 3-4.

De vele lichte tijdstraffen, waar de scheidsrechters soms zelf het overzicht op kwijt zijn, pakken gunstig uit voor Amsterdam, maar halen de flow wat uit de wedstrijd. Tobias Kathan gaat in een powerplay weer op patrouille in het Haagse thuisvak en neemt de assist van Mick Vastenhouw aan, 3-5. Door te aanvallend spel van de Tigers ziet Marvin van Beek dat goalie Jeremy Borgman er alleen voor staat. Hij passt de puck naar Joep de Graaf, die meteen toeslaat, 4-5. Drie minuten later loopt Amsterdam door een raak schot van Donny Pohlman verder uit, 4-6. De assists zijn van Ivan Muso en Connor Barette. De machine draait op volle kracht en Hijs Hokij doet ongewild een duit in het zakje. Jelle Kronenburg heeft twee minuten oponthoud zonder vervanging wegens Clipping. Michael Mackie-Kwist benut de lege plek in het Haagse team, met hulp van Mick Vastenhouw pakt hij in zijn shift nog een punt mee voor Amsterdam, 4-7. Een minuut later sluit Calvin Pohlman met een assist van Marino Bakker de avond af, 4-8. Een mooie eindstand van het laatste optreden buitenshuis in 2019. De Tigers gaan zaterdag 28 december vanaf 18.00 het jaar uit met een wedstrijd tegen de Nijmegen Devils.