Home Overzicht Achtervolgingen op twee achtereenvolgende dagen in Oost

Achtervolgingen op twee achtereenvolgende dagen in Oost

0

Na een inbraakpoging vrijdag in Betondorp achtervolgt de politie de verdachten die er in een Audi vandoor gaan. In de Niasstraat komt de auto tot stilstand. De inzittenden vluchten. Een dag later negeert een auto die zonder licht rijdt op het Science Park een stopteken van de politie. Ook dan gaat de politie achter de auto aan en beschiet de auto. De verdachten worden aangehouden.

Vrijdag rijden veel politieauto’s met zwaailicht en sirene door Oost. Een politiehelikopter draait rondjes boven de Indische Buurt. Dat is het beeld na een inbraakpoging in Betondorp waarbij de drie verdachten met een auto op de vlucht slaan. Hun auto rijdt richting Indische Buurt en raakt een geparkeerde auto en een politieauto. In de Niasstraat komt de auto tegen een paal tot stilstand. Een zoekactie levert nog niets op, de verdachten zijn nog niet aangehouden. De afdeling Forensische Opsporing van de politie doet onderzoek aan de auto.

Zaterdagochtend vroeg is het weer raak. De bestuurder van een auto negeert een stopteken omdat die zonder licht rijdt. De auto gaat er vandoor, achtervolgd door de politie, die probeert de auto klem te rijden, maar die rijdt op de politieauto in en gaat er met hoge snelheid vandoor. Om de auto tot stoppen te dwingen besluiten de agenten de auto te beschieten. Ook daar komt de auto tot stilstand tegen een paal. Een van de inzittenden vluchten springt in de sloot, maar beide verdachten zijn aangehouden. Brandweer en ambulance bieden bijstand.