Home Kunst Amsterdam Museum aan de Amstel vanaf woensdag open

Amsterdam Museum aan de Amstel vanaf woensdag open

0
Foto Amsterdam Museum, Gert Jan van Rooij.

Morgen, woensdag 9 maart opent het Amsterdam Museum de deuren van het nieuwe tijdelijke onderkomen in het gebouw van de Hermitage aan de Amstel. Dat gebeurt in goed overleg met de Hermitage. De feestelijke opening stond gepland voor afgelopen zaterdag, maar werd door het museum opgeschort in verband met de gebeurtenissen in Oekraïne.

‘Sinds 2014 huren wij een vleugel van de Hermitage Amsterdam. Ik zie er naar uit om in de komende periode samen met Museum van de Geest en de Hermitage Amsterdam te werken aan een mooie invulling van het prachtige museumgebouw.’ zegt Judikje Kiers, directeur van het Amsterdam Museum.

Tijdens de meerjarige restauratie en verbouwing van de museumlocatie Burgerweeshuis, die nu volop wordt voorbereid, toont het Amsterdam Museum in de Amsterdam Museum-vleugel van de Hermitage een geheel nieuwe collectiepresentatie. Naast de traditionele geschiedenis van Amsterdam biedt die ook veel ruimte aan tegengeluiden en minder bekende en recentere geschiedenissen van de stad.

Bewoners en liefhebbers van de stad zijn in wisselende tentoonstellingen aan het woord om ‘hun Amsterdam’ te laten zien. De tijdelijke locatie van het Amsterdam Museum zal de bezoeker met bekende objecten uit de collectie en nieuwe of minder bekende werken en een meerstemmig verhaal vooral laten zien dat er niet één geschiedenis van de stad is.

Het Amsterdam Museum zal woensdag 9 maart om 10.00 uur de deuren aan de Amstel openen voor bezoekers, en is alle dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Foto Amsterdam Museum, Gert Jan van Rooij.