Home Overzicht Annelies Buurman, Aanjager Bredewegfestival benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Annelies Buurman, Aanjager Bredewegfestival benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

0

Voor haar jarenlange inzet voor het Bredewegfestival is Annelies Buurman benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Mede dankzij haar inspanningen is het festival uitgegroeid van een straatfeest tot een groot en succesvol en, maar laagdrempelig buurtfestival. Annelies ontving de onderscheiding woensdag tijdens Opera op Straat, die dit jaar werd opgevoerd in de Hofkerk.

Annelies heeft zich 27 jaar ingezet voor het festival, waarvan 21 jaar als voorzitter van de Stichting Bredewegfestival. Onder haar leiding groeide en professionaliseerde het festival, maar wist het wel de binding met de buurt te behouden. Inmiddels trekt het jaarlijks 35.000 bezoekers en zijn meer dan honderd vrijwilligers betrokken bij de organisatie.

Vanwege haar langdurige inzet om het Bredewegfestival tot een blijvend succes te maken, is Annelies benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Het Bredewegfestival, dat ook vandaag weer succesvol was, is in 1977 ontstaan met een straatfeest van en voor bewoners van de Watergraafsmeer in stadsdeel Oost. Na het succes van de eerste editie besloten ze hier jaarlijks mee door te gaan op Koninginnedag, en sinds 2013 op Koningsdag.