Home Overzicht Atletiekverenigingen komen met het nieuwe Amsterdams Baancircuit

Atletiekverenigingen komen met het nieuwe Amsterdams Baancircuit

0

Atletiekvereniging AV1923 heeft samen met drie andere Amsterdamse verenigingen de handen ineengeslagen en organiseren komend seizoen een serie wedstrijden op de verschillende Amsterdamse atletiekbanen onder de naam Amsterdams Baancircuit.

Het circuit bestaat uit vier wedstrijden, driemaal op een vrijdagavond en één keer op een zaterdag. Afwisselend staan de 3000 meter en 5000 meter centraal, met diverse eindklassementen én de kans op de titel van Amsterdams kampioen. Daarnaast staan elke avond ook andere, per wedstrijd wisselende onderdelen op het programma.

Op vrijdagavond 17 mei wordt er afgetrapt bij Feniks in Zuidoost. Zaterdag 1 juni is de beurt aan Phanos in het Olympisch Stadion. Op de baan van AV 1923 in de Watergraafsmeer is het evenement op vrijdag 21 juni en de grande finale is op vrijdag 12 juli bij ATOS. Daar zullen de eerste Amsterdamse kampioenen gehuldigd worden.

Naast het Rondje Mokum (wegwedstrijden over 5, 10 en 15 kilometer) en het Mokums Cross Circuit (door de modder) biedt biedt Amsterdam baancircuiteen verder variatie aan de Amsterdamse hardloper. Deelname is open voor iedereen vanaf 16 jaar.

Check Amsterdamsbaancircuit.nl.