Home Eten&Drinken Restaurant ’t Badhuis aan het Javaplein stopt na twaalf jaar

Restaurant ’t Badhuis aan het Javaplein stopt na twaalf jaar

0

‘Dag lieve gasten, het waren twaalf kleurrijke jaren! Wij stoppen ermee.’ Met dit bericht op Facebook laat café restaurant ’t Badhuis weten het etablissement aan het Javaplein na twaalf jaar te sluiten. Komend weekend al gaat de deur dicht.

Het is nog niet duidelijk wie de exploitatie van het historische pand in de Indische Buurt overneemt. Brouwerij Oedipus zou de nieuwe exploitant zijn en naar verwachting in april de deuren openen. De Amsterdamse bierbrouwerij bevestigt aan Het Parool dat er interesse is, maar zegt dat er nog niks rond is.

Laatste badhuis van Amsterdam
Het Badhuis aan het Javaplein opende in 1942 haar deuren en was toen één van de laatste badhuizen die in Amsterdam werd gebouwd. Het werd al snel een centrale ontmoetingsplek voor buurtbewoners. Voor een dubbeltje mocht je tien minuten douchen en het was een sport om er een paar minuten bij te smokkelen. In de jaren 70 liep het aantal gebruikers steeds verder terug, omdat steeds meer mensen een douche kregen.
In 1982 sloot het Badhuis en verloor het voorgoed zijn functie als badhuis.

Veel functies gehad
Na sluiting heeft het Badhuis onder andere dienst gedaan als Hindoetempel en kringloopwinkel, voordat het begin jaren 90 zijn bestemming als horecagelegenheid kreeg. Na vele wisselingen van eigenaar en naam, kreeg ’t Badhuis naast zijn oude naam ook zijn oorspronkelijke functie als centrale ontmoetingsplek voor buurtbewoners weer terug. Wie ’t Badhuis als horeca-exploitant overneemt weten we later.

Dank
Op Facebook bedankt ’t Badhuis Chris en Yasser en Jaap en John en Miche, Zackeria, Dries, Suus, Paul, Luuk, Fatima, Doris, Joosje, Laura, Ann, Eline, Jago, Sasja, Elizabeth, Morris, Teuntje, Noor, Joost, Steven, Maup, Juan, Dario, Sabine, Lotte, Ruby, Lodewijk, Yous en alle anderen die het Badhuis zo gezellig maakten.