Home Overzicht Beleef Yoga in een droomwereld bij Museum Tot Zover

Beleef Yoga in een droomwereld bij Museum Tot Zover

0

Een yogales tussen de grote, kleurrijke doeken van kunstenaar Sarah Grothus. Waarbij je je waant in een schemerrijk tussen leven en dood. Je kunt een les bijwonen in Museum Tot Zover op zondag 12 december.

Op zondagochtend 12 december komt yogadocente Barbara Labrie een vijnana-yogales geven in de grote zaal van Museum Tot Zover aan de Kruislaan. In het museum wordt op dit moment de expositie Schemering met werk van kunstenaar Sarah Grothus getoond. Aan de muren hangen grote, kleurrijke doeken vol mysterieuze figuren en de vloer is bedekt met tapijt.

Tijdens de les wordt de focus op de ademhaling gelegd, met het doel om het hoofd leger te maken. Ondertussen zien deelnemers hoe de doorschijnende doeken steeds veranderen door het wisselende daglicht en de schaduwen van bomen.

Vijnana is een actieve vorm van yoga die helpt om te ontspannen en vertragen. De focus ligt op de ademhaling en op de plekken in het lichaam waar spanning wordt vastgehouden. Het doel is om die spanning stap voor stap los te laten.

Na de sessie kun je bijkomen met een croissantje en jus in het museumcafé.

De les wordt gegeven in twee shifts (10.00 tot 10.30 en 10.45 tot 11.15), zodat er voldoende ruimte is om tijdens de les anderhalve meter afstand aan te houden. Beide lessen beginnen voor openingstijd van het museum, zodat je je in het lege gebouw volledig op de les kunt concentreren.

Meedoen met de les is gratis met een museumticket (de museumkaart is ook geldig). Een kaartje reserveren kan via de website van Museum Tot Zover.