Home Overzicht Berlagebrug afgesloten van 24 juli tot 11 november. Hulpbrug voor voetgangers en...

Berlagebrug afgesloten van 24 juli tot 11 november. Hulpbrug voor voetgangers en fietsers

0

De werkzaamheden van de renovatie van de Berlagebrug zijn gestart. De hulpbrug voor voetgangers en fietsers is vanaf 24 juli beschikbaar. De Berlagebrug is daarna tot 10 november afgesloten voor alle verkeer. Ook voor bussen en trams. Die worden omgeleid.

De Berlagebrug krijgt een nieuw beweegbaar brugdek en een nieuw binnenwerk. Fietsers, voetgangers en nood- en hulpdiensten kunnen over de hulpbrug. Auto’s en overig gemotoriseerd verkeer mogen geen gebruik maken van de hulpbrug en worden omgeleid.

Vanaf 24 juli tot en met 10 november wordt het openbaar vervoer omgeleid. Bussen gaan via de Amstelstroombrug in het Amstelkwartier naar het Amstelstation. Tram 12 richting Amstelstation rijdt tot halte Amsteldijk. Vanaf hier kun je via de hulpbrug naar het Amstelstation lopen. Reizigers in de richting van Centraal Station kunnen dan opstappen bij de halte Victorieplein.

Het hoge vaarverkeer kan vanaf 3 juli tot en met 10 november niet meer onder de brug door en moet gebruikmaken van een andere route via de Weespertrekvaart. De doorvaarthoogte is maximaal 280 cm boven kanaalpeil. Voor het overige vaarverkeer zijn tot en met 10 november minimaal twee doorvaarten beschikbaar. Roeiers kunnen gebruikmaken van de roeidoorvaart.