Home Overzicht Berlagebrug krijgt opnieuw tramrails

Berlagebrug krijgt opnieuw tramrails

0
Tijdens de renovatie bleken de tramrails niet te passen.

Hoop gloort voor mensen die met tram 12 van het Amstelstation naar Zuid reizen. Na de uitgebreide renovatie van de Berlagebrug bleek dat de op maat gemaakte tramrails over de brug niet pasten.

De brug is vanwege technische problemen voorlopig afgebouwd zonder tramspoor. Dat betekende dat tram 12 niet over de brug kan en daarom de aangepaste route bleef rijden. Het streven is nu dat medio dit jaar tram 12 weer naar zijn eindpunt bij het Amstelstation zal rijden.

De aanleg van het tramspoor zal opnieuw voor overlast zorgen. Van 3 juni tot en met 21 juli wordt tussen 07.00 en 17.00 uur het tramspoor aangelegd. In beide richtingen is een rijstrook afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De andere rijstrook blijft open. Sommige werkzaamheden moeten in de avond en nacht plaatsvinden tussen 22.00 en 06.00 uur. De brug is dan gesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Tijdens testen en opnieuw afstellen is de brug tussen 22.00 en 06.00 uur gesloten voor al het verkeer. Voor voetgangers worden weer taxibusjes ingezet. Fietsers en gemotoriseerd verkeer worden omgeleid. Nood- en hulpdiensten en bus 40, 62 en 245 van GVB kunnen wel over de brug.

De hoge scheepvaart kan vanaf 3 juni tot en met 21 juli niet onder de brug doorvaren.