De Surinaamse kraam met versgebakken broodjes uit de Bakkerij S. Bhaggoe staat drie dagen per week op de Dappermarkt. De geur van de Surinaamse lekkernijen komt je tegemoet op maandag, vrijdag en zaterdag. ‘We staan ongeveer vijf jaar op de Dappermarkt, maar we staan al langer op andere markten in Amsterdam’, vertelt Marchano Bhaggoe. De broodjes komen rechtstreeks uit de bakkerij in Zuid die in augustus alweer achttien jaar bestond.
Arie Martijn gaat de markt op
‘We zijn een familiebedrijf uit de Rivierenbuurt met een eigen winkel, maar we verkopen onze lekkernijen onder andere ook in Oost op de Dappermarkt’, aldus Marchano. ‘Wij bakken al onze producten zelf, dus fabrieksbrood of afbakbrood zul je bij ons niet aantreffen.’
Het aanbod is divers, naast de witte puntjes biedt Bhaggoe veel Surinaamse producten aan zoals de kaneel-, kokos- of chocolade bollen aan. ‘Ik organiseer morgen de verjaardag van mijn moeder en er komt Surinaamse familie over. Om het extra feestelijk te maken, koop ik hier speciaal de Surinaamse cakejes en kaneelbroodjes met pudding’, vertelt een buurtbewoner.
De kraam heeft een vaste klantenkring die de producten goed weet te vinden tijdens de drie dagen op de Dappermarkt. ‘De drukste dag is de zaterdag, dan komen de klanten vanuit heel Amsterdam naar onze kraam’, aldus de marktkoopman. ‘We verkopen ons uitgebreide assortiment tevens aan (horeca) bedrijven en we verzorgen ook lunch catering belegd of niet belegd.’
Deze middag vinden de krentenbollen en beschuit veel aftrek. Maar in de kerstvakantie komen de Amsterdammers speciaal voor het Surinaamse kerstbrood op authentieke wijze gemaakt. ‘Ik kom speciaal voor de bananenchips naar de kraam’, zegt een bezoeker uit Callantsoog die een dagje in Amsterdam op stap is.
Marchano Bhaggoe: ‘Ons familiebedrijf staat garant voor kwaliteit en service en wij hopen meer klanten te mogen verwelkomen bij onze kraam. We staan ter hoogte van Dapperstraat 275.’