Home Overzicht Overeenstemming bereikt. Bestuur Zeeburgia toch herkiesbaar

Overeenstemming bereikt. Bestuur Zeeburgia toch herkiesbaar

0
Zeeburgia in corona-tijd. Lege fietsenrekken.

Het volledige bestuur van Zeeburgia stelt zich toch opnieuw beschikbaar voor de komende bestuursperiode. Eerder meldde oost-online  dat voorzitter Marianne van Leeuwen en bestuurslid Huub Wilbrink zouden vertrekken omdat er geen overeenstemming was over de toekomst van de club. Na uitgebreid overleg is er nu overeenstemming bereikt over een strategisch plan. Daardoor is er nu genoeg perspectief voor alle zeven bestuursleden om zich verkiesbaar te stellen.

Onderdeel van het plan was om de voetbalacademie van Zeeburgia toekomstbestendiger te maken. Zo wilden de twee samen met het hoofd Opleiding gaan werken aan zijn opvolging op termijn. Ook wilden de twee bestuurders een groter bestuur samenstellen om het werk over meer schouders te verdelen en de ambities waar te kunnen maken. Na verschillende gesprekken wordt het ‘Strategisch plan 2020-2025’ nu gedragen door het hele bestuur.

Centraal in het plan staat het verder ontwikkelen van de Voetbalacademie door innovatie, maar ook het breder borgen van de kwaliteit en continuïteit van de organisatie. Een belangrijk tweede aandachtsgebied in het plan is het meidenvoetbal. Dit krijgt specifieke aandacht  met onder andere een bestuurslid met de meiden in de portefeuille.

Ook aan de behoefte om het bestuurswerk te verlichten is gehoor gegeven. Het zevenkoppig bestuur wordt met twee personen uitgebreid. Door het installeren van een aantal commissies moet het bestuurswerk verder worden verlicht. Opmerkelijk punt: de club wil nog gezelliger zijn voor senioren recreatieteams en oud-Zeeburgianen.

Voorzitter Marianne van Leeuwen: ‘Los van de corona-pandemie is er de afgelopen twee maanden ontzettend veel gebeurd. Ik ben heel erg blij dat we elkaar met zijn zevenen hebben gevonden en heb alle vertrouwen in ons plan en in dit team, dat nog met twee leden zal worden uitgebreid.’