Home Overzicht Voormalig Bio theater maakt plaats voor appartementen en winkels

Voormalig Bio theater maakt plaats voor appartementen en winkels

0

Het is nu helemaal voorbij met het pand aan de Middenweg 20 waar van 1930 tot 1975 bewoners uit de Watergraafsmeer naar de film gingen. Het voormalige Bio theater is tot de grond toe gesloopt en maakt plaats voor appartementen en winkels.

Nadat het Bio theater in 1975 sloot, heeft er een hele reeks van activiteiten plaatsgevonden zoals een kledingbedrijf, een overdekte kringlooptuin en een kunstverkoop. Maar dat er in het verleden een bioscoop was gevestigd, was aan de gevel nog altijd te zien.

Het gebouw was al eerder in 1926 met onbekende bestemming gebouwd. In 1930 werd het bioscoop ‘het Ooster Theater’ geopend. Het was een activiteit van het echtpaar Godefroa. Zes jaar later verkochten zij hun theater, waarna twee Duitse immigranten het theater weer openden, nu onder de naam Bio. Na hun vertrek eind jaren dertig, namen enkele andere exploitanten het theater over. In 1970 ging de bioscoop over naar City Theater, de laatste eigenaar die de Bio in januari 1975 sloot. Daarna kreeg het pand steeds weer andere bestemmingen.

Het Bio theater in de jaren vijftig.