Home Overzicht Boekmanzaal wordt theaterzaal met ambities en heet dan Studio Boekman

Boekmanzaal wordt theaterzaal met ambities en heet dan Studio Boekman

0

Naast de grote zaal met 1600 stoelen wil Nationale Opera & Ballet een kleine zaal toevoegen aan het theater. De Boekmanzaal wordt omgetoverd tot een vernieuwde theaterzaal: ‘Studio Boekman’. Daar is dan een podium voor aanstormend talent en is er plaats voor experimenten. Met een crowdfundingactie kan deze droom nog dit seizoen werkelijkheid worden.

Studio Boekman wordt een zaal waar een nieuw publiek, van jong tot oud, verliefd kan worden op opera en ballet. Dat kan niet zonder comfortabele zitplaatsen voor het publiek. Een prachtige, inschuifbare tribune zal plaats bieden aan ongeveer 180 bezoekers. Maar zover is het nog niet, want om deze nu nog kale zaal te kunnen transformeren tot een bruisend cultureel hart moet er grondig worden verbouwd. De huidige vloeren, wanden en plafonds worden aangepast en de zaal wordt ingericht met kleedkamers, belichting, een hijsinstallatie en een foyer.

Een kleine zaal met grootse ambities 

In Studio Boekman worden jonge makers, choreografen, schrijvers, zangers, denkers en componisten uitgenodigd om hun verhaal te vertellen. Het moet een plek worden waar iedereen zich thuis kan voelen: van vaste bezoeker tot nieuwsgierige cultuurontdekker. Voor het zover is moet de huidige zaal eerst worden verbouwd tot een écht theater. De huidige vloeren, wanden en plafonds worden aangepast en de zaal wordt ingericht met kleedkamers, belichting, een hijsinstallatie en een foyer.

De financiering voor de grote verbouwing is bijna rond. Voor de realisering van een nieuwe tribune is nog geld nodig. Er is al meer dan 65 procent van het crowdfundingdoel gehaald. Je kunt meehelpen. Er zijn bijzondere tegenprestaties. Bekijk ze op de crowdfundingpagina.

Foto Nationale Opera@Ballet