Home Overzicht Breeze wil de date-herfst redden met wandeldates

Breeze wil de date-herfst redden met wandeldates

0

De horeca is dicht, de anderhalve meter is weer écht anderhalve meter en nieuwe mensen ontmoeten zal ook niet meer snel gebeuren. Is het dan nog mogelijk om verantwoord te daten in de herfst van 2020? Volgens de datingapp Breeze kan het nog met wandeldates, mits er duidelijk vooraf gemaakte afspraken zijn.

Breeze is een datingapp die in oktober 2019 gelanceerd is door studenten aan de TU Delft. De app zet zich in tegen digitale verslaving, een groeiend fenomeen.

Waar vrijgezellen in de nazomer nog met enige regelmaat nieuwe mensen leerden kennen en af en toe op date konden gaan, ligt dat nu weer een stuk ingewikkelder. Dit terwijl de eenzaamheid onder de jongvolwassen singles tijdens de pandemie is toegenomen. Uit onderzoek van het EenVandaag Opiniepanel is gebleken dat maar liefst 47 procent van de 18 tot 35-jarige singles zich ‘redelijk tot erg eenzaam’ voelt. Het beste medicijn hiertegen volgens experts? Face-to-facecontact.

Datingapp Breeze wil deze groep een verantwoorde oplossing bieden, met wandeldates en een set van duidelijke afspraken. Als voldoende afstand wordt gehouden, men bij milde klachten de date al verzet en als de date in de buitenlucht plaatsvindt, is de kans op besmetting namelijk gering. Gebruikers van de app zien dit ook zitten, aankomende weken staan er al meer dan 100 wandeldates op de planning. ‘Normaal plaatsten we de dates altijd bij onze favoriete cafés’, vertelt mede-oprichtster Marsha Goei. ‘Nu was het even schakelen, maar kunnen we zo op een verantwoorde manier toch nog iets voor onze gebruikers betekenen. In Amsterdam is de ontmoetingsplek dicht bij het Vondelpark en raden we onze gebruikers ook aan om het historische centrum in te duiken, juist omdat het zo rustig is nu.’

Breeze bestaat nu een jaar en is opgericht met het doel om online dating weer om offline ontmoetingen te laten gaan. In tegenstelling tot de gevestigde datingapps, waar het gebruikelijk is om urenlang te swipen en te chatten zonder daadwerkelijk op date te gaan, zet Breeze zich in tegen deze digitale verslaving. Bij de app stelt een zelflerend algoritme je dagelijks twee profielen voor en kan je niet chatten met matches, maar prik je direct een datum om elkaar te ontmoeten. In totaal zijn er nu zo 1.500 dates georganiseerd.

De app is te downloaden in de App Store en Google Play Store.