Met een verrassend menu en een authentieke sfeer is de Breman Brasserie een mooie aanwinst voor Oost. Gelegen in het iconische Lloyd Hotel, nu onderdeel van The Hoxton, Lloyd Amsterdam, combineert de brasserie historische charme met een moderne twist. De brasserie is een comfortabele plek die zijn inspiratie haalt uit de Europese en Zuid-Amerikaanse keuken van rond de eeuwwisseling.

De brasserie is vernoemd naar de oorspronkelijke architect van het gebouw. De brasserie trek zowel de zakelijke gasten als buurtbewoners aan. De menukaart biedt een eigentijdse versie van verschillende klassieke gerechten. Twee gasten uit de Kop van Noord Holland zijn voor het eerst te gast. “We startten met Zeeuwse Oesters vanavond en dat smaakte naar meer” vertelt Julia.

Het Lloyd Hotel, waar de brasserie gevestigd is, kent een rijke historie. Ooit gebouwd in vanaf 1918 in opdracht van de Koninklijke Hollandse Lloyd, diende het als laatste Europese stop voor Oost-Europese emigranten op weg naar een nieuw leven in Zuid-Amerika. In latere decennia van de vorige eeuw kreeg het gebouw verschillende bestemmingen, waaronder lange tijd een gevangenis. 

De sfeer van de geschiedenis van het gebouw is behouden gebleven, maar het straalt tevens een nieuwe energie uit, waarbij de karakteristieke architectuur gecombineerd wordt met eigentijdse accenten. De gasten zijn inmiddels bij het hoofdgerecht nadat ze wandelend door de hal naar de kunst hebben gekeken. ‘Het smaakt ons zeer goed, we hebben als een heerlijke zalm en pasta met truffel gegeten’, vertelt Julia.

De 136 hotelkamers zijn kleurrijk ingericht in warme kleuren met opvallend art deco-design, dat je ook terugziet in de openbare ruimtes. Zoals het restaurant en bar Barbue die zijn behangen met kunst van de nabijgelegen Bisou Gallery. ‘Elke maand hangt er weer een nieuwe collectie met mooie kunstwerken van aanstormende talenten’, vertelt de medewerker in de bediening. ‘Het is nu heel kleurrijk en er hangt ook een prijskaartje aan, mocht je geïnteresseerd zijn.’

Oud en Nieuw belooft een waar spektakel te worden, met een exclusief galamenu van KID. Gasten genieten van R&B muziek, slowjams en urban vibes, verzorgd door Maha Amsterdam, terwijl stijlvolle cocktails en een bruisende ambiance de toon zetten voor een onvergetelijke avond.

‘Wie liever een intieme avond beleeft, kiest voor het speciale Oud & Nieuw-menu van de Breman Brasserie’, vertelt de medewerker van het hotel. ‘De sfeervolle setting biedt de perfecte achtergrond om het jaar feestelijk af te sluiten, zonder de drukte van een groots evenement.’

De gasten sluiten de avond af met het nagerecht. ‘We namen een kaasplankje en appel crumble taart’, vertelt Julia enthousiast voordat ze naar de tram loopt. Een medewerker: ‘Hoxton Lloyd Amsterdam wil een spil zijn in de lokale gemeenschap van Amsterdam-Oost. De locatie gaat verschillende samenwerkingen aan om zowel buurtbewoners als toeristen kennis te laten maken met lekker eten, een iconisch gebouw en kunst.’

Breman Brasserie, Oostelijke Handelskade 34