Onlangs verscheen de single ‘Carpe Diem’ van singer-songwriter Jaap Boots uit Oost. Sinds het verschijnen van zijn laatste boek. de veel bejubelde rockgedichten-bundel Bambalam, heeft Boots niet stilgezeten en komt er in september 2024 weer heel nieuw album aan.

Ondertussen is er ook het nodige met Jaap gebeurd. Jaaps vader,over wie hij zo vaak van die leuke Facebook-stukjes had geschreven, ging dood. Niet plotseling, maar toch. En toen kreeg Jaap zelf ook nog kanker. Al die dingen zetten de oude rocker wel aan het denken. Over leven en dood en zo. En toen schoot de zanger opeens de oude stoïcijnse wijsheid te binnen die zijn vader hem zo vaak had ingewreven. En dat is naast andere klassiekers als ‘Alea Jacta Est, Tempus Fugit en Solvitur Ambulando):

Dat deed Jaap. Hij nam ontslag van zijn baan als radio-docent aan de Hogeschool van Amsterdam, ging veel wandelen, moest een paar keer in een buis liggen, kreeg wat bestralingen en probeerde
ondertussen toch zoveel mogelijk van het leven te genieten. En dat lukte. Want de dichtader ging open en Carpe Diem vloeide uit zijn pen. Het is een van de veertien nieuwe songs voor wat uiteindelijk een ingetogen akoestisch album is geworden: Wilde Tulpen. Dat album verschijnt op 6 september.

Maar nu eerst: pluk de dag en luister naar Carpe Diem op Spotify, Youtube en andere streaming services. Zang, gitaar, tekst en muziek: Jaap Boots. Bas: Peter Asselbergs

Check www.jaapboots.nl