Home Dwars nieuws Corona Concert Sessions – Kees Hoogeveen in de Talkshow van Oost

Corona Concert Sessions – Kees Hoogeveen in de Talkshow van Oost

0

Toen Nederland in maart in lockdown ging, vielen alle projecten waar cultureel ondernemer Kees Hoogeveen aan werkte in één klap stil. Hij is er niet de man naar om lang niets te doen en bedacht een project waarin hij zijn kwaliteiten als muzikant en filmmaker kan combineren. Te zien en te horen in de Talkshow van Oost.

Kees Hoogeveen is musicus. Na zijn studie aan het Sweelinck Conservatorium werd hij muziektherapeut/docent en combineerde dat met zijn werk als theatermaker en regisseur. Ook leidde hij verschillende bigbands. Als saxofonist speelde hij op talloze cd’s en deed hij vele optredens in Nederland (onder meer op het North Sea Jazzfestival) en ver daarbuiten. Nu speelt hij in het Art Beat Saxofoon Kwartet.

Kees Hoogeveen is ook filmmaker. Gewapend met zijn camera reisde hij de wereld rond en maakte, wel of niet in opdracht, films in onder andere Brazilië, Australië en Amerika. Hij maakte video-art producties, clips, bedrijfsfilms en documentaires over sport, cultuur en sociaal-maatschappelijke onderwerpen. Een lange film over een vijftiental bewoners van de flat aan de Woltera van Reesstraat in de Dapperbuurt – Kees woont daar zelf ook – gaat binnenkort in première.

Tijdens de lockdown werd Kees Hoogeveen plotseling geconfronteerd met een overmaat aan vrije tijd. Die ‘luxe’ benutte hij door samen met zijn saxofoonkwartet The Corona Concert Sessions te componeren: een jazz-suite bestaande uit acht stukken, samen een kleine veertig minuten lang. Bij elk stuk maakte hij een kunstzinnige videoclip met daarin sfeerbeelden in en rond stilgevallen Amsterdam. Twee delen van deze Corona-suite zullen de revue passeren tijdens de komende Talkshow van Oost. Kees Hoogeveen zal een en ander toelichten.

Dwars door Oost in de Jungle, Talkshow van Oost, met gasten uit Oost, over onderwerpen in Oost op donderdag 8 oktober om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) in Jungle Amsterdam, Tweede van Swindenstraat 26. Toegang gratis (en coronaproof).