Home Overzicht Coronacrisis geeft doorslag bij sluiting Schelpenmuseum

Coronacrisis geeft doorslag bij sluiting Schelpenmuseum

0

Het is Babet van Lier niet gelukt om met workshops en bijeenkomsten het Schelpenmuseum in de Czaar Peterstraat rendabel te maken. De coronacrisis geeft de doorslag en het kleine museum gaat op 15 september sluiten.

Nog korte tijd kun je de winkel bezoeken en een kijkje nemen in het museum annex winkel. Het Schelpenmuseum is ingericht met antieke museumkasten. Aan de muur hangen grote foto’s met etnografische objecten uit de collectie van de grootvader van Babet. Met haar broer heeft ze uitvergrotingen gemaakt.

Diezelfde grootvader had voor de Tweede Wereldoorlog een galerie aan het Rokin, Kunstzaal Van Lier; hij bracht voor het eerst in Nederland etnografische kunst onder de aandacht. ‘Helaas heeft hij de oorlog niet overleefd’, zei Babet begin 2017 nog tegen oost-online, ‘maar op deze manier blijft iets van zijn collectie toch voortbestaan.’ Daar komt nu een einde aan.

Als je nog een kijkje wilt nemen in het Schelpenmuseum dan moet je snel zijn want tot 15 september staat de hele collectie, en de inventaris te koop. Daarna sluit het Schelpenmuseum definitief.