Home Overzicht Cursus Mindful leert je omgaan met chronische pijn

Cursus Mindful leert je omgaan met chronische pijn

0

Mindful in het leven staan, hoe doe je dat als het langdurig in het teken staat van fysieke pijn? Als je na een ongeluk door het leven moet met een dwarslaesie of een ziekte hebt als reuma, kanker of multiple sclerose?

Tijdens een 8-weekse cursus krijg je vaardigheden aangereikt waarmee je kunt leren omgaan met fysieke pijnklachten zodat ze je leven niet meer beheersen. Mindful omgaan met chronische pijn wordt gegeven door Roy Carton en Hadleigh Gillibrand, beiden ruim ervaren als mindfulness trainer en ervaringsdeskundig op het gebied van chronische pijn.

De oefeningen zijn gemakkelijk en direct in je dagelijkse leven in te passen. Essentieel is dat je elke dag zo’n tien a twintig minuten aan de oefeningen besteedt. Alleen door met regelmaat te oefenen zul je de positieve werking van mindfulness gaan ervaren.

Deelname aan de cursus is gratis. Mindful omgaan met chronische pijn is onderdeel van het buurtinitiatief voor sociale mindfulness, Mindfulness voor de Buurt. Daarom wordt aan deelnemers gevraagd hun ervaring in te zetten voor volgende deelnemers.

Mindfulness is bekend als een wetenschappelijk bewezen remedie tegen gevoelens als angst en depressie. Wellicht ten overvloede: deze cursus is specifiek gericht op het omgaan met fysieke pijnklachten.

De cursus wordt steeds op zondagavond van 19.30 tot 21.30 uur gegeven in de meditatieruimte van de Flevopoort, Kramatplantsoen 101. Start op zondag 16 februari en vervolgens op 23 februari; 1, 8, 15, 22 en 29 maart, 5 en 12 april.

Geef je op via [email protected] | [email protected]