Home Overzicht De EO richt de schijnwerper op de Elthetokerk in de Javastraat

De EO richt de schijnwerper op de Elthetokerk in de Javastraat

0

Op zondag 9 september is de nieuwe serie ‘Zie je zondag!’ van de EO gestart. Daarin gaat presentator Marleen Stelling op zoek naar de kracht van de kerk. Waarom willen mensen anno 2019 bij een kerk horen? De serie trapt af met drie afleveringen over de Elthetokerk in de Javastraat.

Voor de zomer waren cameraploegen met regelmaat actief in en rond Eltheto. We zijn heel benieuwd wat het eindproduct geworden is. Ook nieuwsgierig? Stem dan om 9.20 uur af op NPO 2. Met de Eltheto-ers kijken we zondag 9 september – voorafgaand aan de alternatieve viering – samen live naar de eerste aflevering. Schuif gerust aan! De volgende afleveringen zijn op zondag 15 en 22 september.

In de eerste serie van drie afleveringen van ‘Zie je zondag’ staat de Eltheto-gemeenschap op de Javastraat centraal. Het is een bloeiende kerk met bezoekers uit alle hoeken en gaten van de samenleving. In het programma ontmoet je en leef je mee met een aantal mensen uit de woon-gemeenschap. Ook maak je kennis met mevrouw Van ter Meij, die al 85 jaar in de kerk komt. Carla is in de kerk terecht gekomen uit wanhoop om haar zieke kat. En pianist Jan Cornelis ervoer de kracht van de kerk toen hij zelf ziek werd en in het ziekenhuis vaak mede-kerkgangers naast zijn bed zag zitten.

De serie startte op 9 september. De volgende afleveringen zijn te zien bij de EO op zondag 15 en 22 september om 9.20 uur.