De Kop van Oost, aan de kop van het Zeeburgerpad, combineert Franse finesse met wereldse smaken. Sinds de opening in 2018 groeide het uit tot een geliefde hotspot met een verrassende keuken en een van de mooiste terrassen in Oost.

Arie Martijn Schenk

Chef Dylan en zijn team koken met de seizoenen mee en geven de klassieke Franse keuken een spannende, internationale twist. Aziatische en Zuid-Amerikaanse invloeden zorgen voor verrassende combinaties op het bord. Gasten kiezen uit gerechten op tussengerecht-formaat, ideaal om meerdere smaken op een avond te ontdekken én te delen.

Buurtbewoners Michiel en Iris eten deze avond bij het restaurant en hebben een favoriet gerecht. ‘De carbonara ramen: een speelse mix van romigheid en umami, waarbij Italiaanse en Japanse elementen elkaar perfect aanvullen’, zegt Michiel. ‘Andere hoogtepunten op de kaart zijn tom kha krab met o.a. komkommer, cantaloupe en jalapeno of bloemkool om te delen met o.a. gochu, mint en heerlijke kosho saus’ vertelt Iris.

Eigenaar Eshwin licht verder toe: ‘Vleesliefhebbers gaan voor de dry aged cote du boeuf met salsa verde of de zeewolf met o.a. venkel, doperwt en bagna cauda. Vegetarische en vegan opties? Die worden met liefde en creativiteit op maat gemaakt door de chef.’

Lunch is dagelijks mogelijk bij Kop van Oost in de zomermaanden. ’s Avonds draait het om shared dining, waarbij de gevarieerde wijnkaart een uitgelezen kans biedt om wijnen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding te ontdekken. Het team werkt zoveel mogelijk met lokale leveranciers: brood van As uit de Conradstraat, duurzame vis en vlees van een Amsterdamse slager.

Met een grote serre en een ruim terras aan het water biedt Kop van Oost een ontspannen setting, ongeacht het seizoen. In de lente en zomer is het terras een zonovergoten plek, terwijl de serre het hele jaar door een lichte en warme sfeer behoudt. Groepen tot meer dan 100 personen kunnen hier terecht voor een compleet verzorgde ervaring.

Daarnaast is er een samenwerking met buurman Mooie Boules, waar gasten een potje jeu de boules kunnen spelen voor of na het diner. Elke maand staat een speciaal evenement op de agenda.  ‘Houd onze website in de gaten voor de data komende maanden’, zegt Eshwin afsluitend.

Kop van Oost, Zeeburgerpad 1. Geopend van dinsdag tot en met zondag. Lunch vanaf donderdag, in de zomermaanden dagelijks.