Home Lezen en schrijven De regels van Roze … en al het andere wat je moet...

De regels van Roze … en al het andere wat je moet weten over online schrijven

0

Een boek over online schrijven, is dat een goed idee? Merel Roze denkt van wel. In het boek De regels van Roze deelt ze alles wat je moet weten over het schrijven van content en online copywriting. Ze werkt als zelfstandig online eindredacteur en schrijftrainer voor toonaangevende opdrachtgevers. Het is geschreven in Oost.

Het is een praktisch handboek, dat het gat vult tussen boeken over schrijfvaardigheid en online marketing. Aan de hand van meer dan honderd voorbeelden leer je wat je met online teksten wél en vooral niet moet doen. Uniek aan dit boek: bij alle mindere voorbeelden staat een verbeterde versie. Zo krijg je snel door hoe je als tekstschrijver het verschil kunt maken.

Door de praktische schrijftips leer je intro’s. pakkende koppen en tussenkoppen schrijven. Je leert hoe je teksten het best op kunt bouwen, je leert effectiever formuleren en kunt sterkere korte teksten maken. En, niet onbelangrijk, je leert hoe je hoger kunt komen in Google.

Waarom dit boek?
‘De hele wereld publiceert online, dat is te merken. Er staan nog veel slecht opgebouwde, moeizaam geformuleerde en saaie teksten online. Veel online-schrijvers zetten de lezer aan het werk, met dit boek wil ik de schrijvers weer aan het werk zetten.

Merel was een van de eerste bloggers van Nederland. Eerder verschenen van haar de romans Fantastica en De weekenden waren voor haar. In de serie De Schrijfbibliotheek verscheen Schrijfwijzer voor het web. Ze koos ervoor het boek in eigen beheer uit te geven.

De regels van Roze … en al het andere dat je moet weten over online schrijven verschijnt op 5 juni.