Home Overzicht De Ruimte uit Noord en Lolaland organiseren samen een zomerfestival

De Ruimte uit Noord en Lolaland organiseren samen een zomerfestival

0
De Zebra Steet Band.

De Ruimte in Noord is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot de huiskamer en het podium voor de alternatieve muziekscene van Amsterdam. Omdat De Ruimte en het in 2018 geopende Lolaland op IJburg elkaar een warm hart toedragen, organiseren zij op 13 juli samen een zomerfestival.

Favoriete artiesten en vrienden van De Ruimte zijn te zien in Lolaland, op een dag vol dansbare live-muziek en performances. Met eten van Haas & Popi en

een zonnig festivalbiertje van Oedipus Brewing. De Saunakaravaan verzorgt een sauna-area en kamperen kan op het terrein van VrIJland. Niemand hoeft dus naar huis. Tot laat in de avond zijn de concerten en performances buiten, daarna wordt tot 3.00 uur ’s nachts doorgefeest in het in Haas & Popi.

Atamina. Foto Annelies Verhelst.

Op het festival is de kologo te horen, een gitaar-achtig instrument van kalebas en geitenhuid, dat in Ghana enorm populair is. Tijdens Kolongo Power geven hedendaagse Ghanese artiesten hun eigen interpretatie aan de traditionele muziek die met dit instrument wordt gemaakt. Ze maken muziek met een persoonlijke en sociale boodschap, met stuwende ritmes die je voeten niet onberoerd laten.

De blazers en percussionisten van de Zebra Street Band voelen zich net zo thuis op het podium als op straat of op het strand. Deze brass band speelt besmettelijk dansbare muziek, geïnspireerd op Afrikaanse, Caribische en Afro-Amerikaanse ritmes.

Agongo. Foto Arnold de Boer.

ZEA (Arnold de Boer) komt met gebruik van zijn gitaar en sampler tot onnavolgbare teksten en waanzinnig dansbare melodieën. Hij speelt samen met de zeer explosief improviserende clavichord-tovenaar Oscar Jan Hoogland.

The Electric Motor Combo maakt je heupen los met vooroorlogse blues en een mix van garagerock en traditionele folk- en country-tunes. Stuntman Uncle Jefferson doet te gekke freakshows met trucs en stunts, waarbij je brandende lichaamsdelen kunt verwachten. In het werk van performanceartiest Kees de Haan wordt falen gevierd.

De mannen van Oedipus Brewing zijn de hele avond present om lekkere plaatjes draaien en het saunagezelschap van de Saunakaravaan slaat zijn kamp op om mensen te voorzien van warmte en gezelligheid. Tot slot mixt Original Son Del Barrio cumbia en hip hop samen tot tropical ghetto om van het eind van de avond een dampend feest te maken.

De Ruimte <3 Lolaland Festival | 13 juli van 15.00 tot 03.00 uur Pampuslaan 501 | Tickets 17,50 euro, Kampeerticket 5 euro