Home Overzicht De Surprise Run van AV’23, iedere maand een feestje

De Surprise Run van AV’23, iedere maand een feestje

0

Afgelopen vrijdag rende een groep van zo’n vijftien hardlopers door de binnenstad van Amsterdam. Een gemengd gezelschap met snelle en minder snelle lopers, die onder leiding van hun trainer goed bij elkaar bleef. Ze renden langs het Oosterdok, het Entrepotdok en deden sprintjes in de Rapenburgerstraat. De gasten bij een café moedigden enthousiast de lopers aan nog harder te gaan.

Atletiek | Monique Admiraal

Na drie keer 150 meter, vervolgden zij hun route door het oostelijke centrum, waarbij er versnellingen werden gedaan, tussendoor gedribbeld werd en er verschillende rondes konden worden gelopen. Trainer Han Brand, kent de stad op zijn duimpje en kiest elke keer andere routes waarbij hij het parcours vooraf uitzet. Daarom het verrassingseffect, Han weet verschillende mooie locaties in zijn routes te verwerken.

Dit keer dus de binnenstad waarbij de groep onder meer langs de prachtige Rechtboomsloot, Kromboomsloot en Oude Schans liep en onderweg de mooie panden kon bewonderen. Na zo’n tien kilometer keerden de deelnemers terug naar de startplaats; de Openbare Bibliotheek van Amsterdam op het Oosterdokseiland. Niet elke renner legt dezelfde afstand af. Je kunt ervoor kiezen een ronde een tot drie keer te rennen. Zo lopen de sterkste lopers drie keer en worden zij toch moe, terwijl de wat langzamere lopers even kunnen uitrusten.

Han Brand vertelt dat hij al zeven jaar de surpriserun organiseert. Hij begon ermee bij het negentigjarig jubileum van Atletiek Vereniging 1923. De surpriserun was zo’n succes dat de mensen iedere maand wilden komen. Han krijgt bij de organisatie hulp van een vast team. De zussen Will en Mimi Maruanaya fietsen vaak mee, zodat de lopers hun jas of waterfles in de fietstas kunnen doen.

Na afloop drinkt de groep met elkaar een kopje thee en deelt Han chocoladekoekjes uit. Elke keer is het weer een feestje! Heb je interesse om ook een keer deel te nemen? De trainingsloop is gratis en staat open voor iedereen. Je hoeft niet lid te zijn van een atletiekvereniging, maar je moet wel zeven tot acht kilometer achterelkaar kunnen rennen.

De eerstvolgende run is op vrijdag 2 oktober. Er wordt verzameld wordt bij de Oba Oosterdok om 19.30 uur. Check www.av23.nl