Home Geluiden uit Oost De talkshows van Dwars door de buurt

De talkshows van Dwars door de buurt

0

PODCAST  Geluiden uit Oost was aanwezig op 10 september, bij de eerste editie na de corona-stop en maakte een compilatie van de bijdragen. Die avond traden aan zorgmedewerker van De Gooijer Nannette Quik,  horecaondernemer Hans van Twist, lid van de Kunstcommissie Rein-Jan Mulder,  Babs Gons (spoken-word performer) en journalist/schrijverFloor Milikowski. Luister naar een onderhoudende talkshowavond. (15 minuten)

De afgelopen zes maanden konden de talkshows van Dwars door de Buurt door corona niet doorgaan. Gelukkig zijn ze nu weer gestart. Elke tweede donderdag van de maand kun je terecht in Jungle Amsterdam voor aantrekkelijke presentaties en gesprekken van en door buurtbewoners. Luister mee.

 

Al een aantal jaren organiseert de buurtkrant Dwars op elke tweede donderdag van de maand, een talkshow in de Jungle. De redactie van de krant zorgt voor een wisselende programmering. Het format is simpel, maar effectief. Een gesprek met een gast, die in Oost woont en een host die de vragen afvuurt. De gasten komen uit alle gelederen; zij die in de zorg werken, in cultuur, organisaties, gemeente enz. Elk gesprek duurt zo’n 15 minuten om het scherp te houden.

Drijvende krachten achter de buurtkrant en talkshow zijn Arie van Tol en zijn enthousiaste team vrijwilligers. Inmiddels is buurtkrant nummer 216 van de pers gerold.

De podcasts van Geluiden uit oost zijn ook beschikbaar bij Apple en Spotify.