Home Overzicht Dit weekeind een ‘Koffierondje’ wandelen om de Hortus

Dit weekeind een ‘Koffierondje’ wandelen om de Hortus

0

Ben je een actieve stadswandelaar? De Hortus organiseert dit weekend een speciaal Koffierondje om de Hortus. Bij het afhaalpunt van de Oranjerie is naast koffie of thee ook een gratis wandelkaart verkrijgbaar voor een leuk en leerzaam rondje om de botanische tuin. 

Het weekeind belooft prachtig lenteweer. Die eerste mooie lentedagen zijn normaal gesproken drukke dagen in de Hortus. Maar net als andere musea is de botanische tuin van Amsterdam nog steeds gesloten voor publiek. De bezienswaardigheden rondom de Hortus ontdekken kan natuurlijk nog steeds. Daarom ontwikkelde de Hortus ‘het koffierondje’; een korte stadswandeling om de tuin heen. Lang genoeg voor een kopje koffie.

De ‘Koffierondje Hortus’ wandelkaart neemt je mee langs bijzondere stukjes stadsnatuur, eeuwenoude bomen en de monumentale gebouwen van de Hortus. Startpunt van de wandeling is de hoofdingang. Haal bij het Hortuscafé in de Oranjerie een koffie, thee of glühwein to go en ga op pad.

De wandelkaart is vrijdag tot en met zondag tussen 11.00 tot 17.00 uur gratis op te halen bij de hoofdingang. Het is mogelijk een donatie te doen aan de Hortus.