Net als twee weken geleden hadden de U21-Tigers afgelopen weekend twee afspraken. Thuis speelde het team tegen de Red Eagles, de hekkensluiter van de competitie. Zondag was er in IJssportcentrum Eindhoven een treffen met de Kemphanen, die ondanks een groot verschil in punten toch maar een plek boven de Tigers staan.

Lewis Daniels Foto: Sander Kan

De Tigers beseffen dat met het eind van het seizoen in zicht elke punt meer telt dan ooit en zetten vol in. Het harde werk wordt beloond met het vaak winnen van één op één duels, de punten laten nog even op zich wachten.

In de veertiende minuut schrijven de Bossche gasten tijdens een powerplay het eerste punt bij. De strafbankdeuren zijn voor beide kampen dan al een paar keer open gegaan.  In totaal zitten de Eagles elf keer op de bank, evenredig aan hun aantal spelers. De Tigers, vijftien man sterk, schuiven een keer minder aan.

Een krappe twee minuten later, ook tijdens een powerplay zetten de Tigers de zaken recht, 1-1. Een dubbele powerplay luidt kort voor rust de tweede goal van de thuisploeg in. Nummer drie valt vlak nadat beide teams zijn teruggekeerd op het ijs. Den Bosch loopt een halve minuut voor de tweede onderbreking een punt bij, 3-2.

Halverwege de derde periode besluit Amsterdam een prima gespeelde wedstrijd met een vierde punt. Met minder tijdstraffen was het saldo waarschijnlijk hoger opgelopen.

De vorige vier ontmoetingen met de fysiek spelende Eindhoven Kemphanen eindigden drie keer in het voordeel van de Hanen. Begin dit jaar trok Amsterdam in eigen huis aan het langste eind.  Tijdens het vijfde duel neemt Amsterdam in de derde minuut het voortouw met de 0-1. Eindhoven reageert twee minuten later tijdens een powerplay, 1-1. Het volgende punt voor de Hanen valt tijdens een powerplay voor de Tigers. Nog voor de rust maakt Amsterdam de stand gelijk, 2-2.

Beide teams maken geen punten in de tweede periode. Waar de Tigers de eerste dertig minuten van de wedstrijd het vaakst op de strafbank zitten, begint Eindhoven aan een opmars. Twee minor penalty’s leveren Amsterdam behalve een dubbele team ook de winnende goal op, 2-3.

Na een zwaar weekend twee weekenden geleden zitten de Tigers weer op de rit, hetgeen ongetwijfeld rust en vertrouwen geeft voor de op 26 februari geplande afspraak met koploper Den Haag. Zaterdag 4 maart spelen de Tigers in de Jaap Edenhal hun laatste reguliere wedstrijd van dit seizoen tegen de Capitals uit Leeuwarden.