Home Lezen en schrijven Duo-interview met Merel van Vroonhoven en Marjolein Moorman bij IJburg Boeken

Duo-interview met Merel van Vroonhoven en Marjolein Moorman bij IJburg Boeken

0

Merel van Vroonhoven komt op zondag 13 november voor een interview naar IJburg Boeken en gaat in gesprek met politica en schrijver Marjolein Moorman. Aanleiding voor dit duo-interview is het nieuwe boek Voor de klas van Merel van Vroonhoven. Voor de klas van Merel van Vroonhoven staat vol inspirerende, aangrijpende en kritische verhalen die het belang van goed onderwijs en de waarde van het leraarschap onderstrepen.

Merel van Vroonhoven heeft diverse directiefuncties in het bedrijfsleven bekleed. Op het hoogtepunt van haar carrière besluit ze het roer om te gooien en haar hart te volgen – naar het onderwijs. Daar merkt ze dat leidinggeven aan kinderen niet eens zo anders is dan aan directeuren, en dat het zeker niet makkelijker is. In haar boeken en Volkskrant-columns is ze kritisch op de kansenongelijkheid in het onderwijs én ze laat zien dat met kleine stapjes mooie dingen zijn te bereiken. Ze heeft inmiddels twee boeken gepubliceerd, De Stap en Voor de klas.

Marjolein Moorman is een bekende PvdA-politica en momenteel wethouder in Amsterdam met onder meer de portefeuille Onderwijs. In haar boek boek Rood in Wassenaar deelt ze welke ervaringen haar bevlogenheid voor gelijkwaardigheid en kansengelijkheid in het onderwijs hebben aangejaagd.

Dit evenement is interessant voor onderwijsprofessionals bent of gewoonweg geïnteresseerd in het onderwerp. Voor docenten(teams) is dit dé kans om deze twee inspirerende sprekers te beluisteren en te ontmoeten.

Aanmelden via [email protected] o.v.v. Aanmelding duo-interview en het aantal personen.

  • Duo-interview met Merel van Vroonhoven en Marjolein Moorman bij IJburg Boeken IJburglaan 561 op zondag 13 november om 15.30 uur