Home Overzicht Een Chi-boost: Mijn geverfde schoenenkast

Een Chi-boost: Mijn geverfde schoenenkast

0

Column Ilona Kröber

Wat heeft een net geverfde schoenenkast te maken met Feng Shui en de levensenergie in een huis? Afgelopen week was ik bezig de schoenenkast in mijn entreehal te verven. Dit was vanuit Feng Shui gezichtspunt hoog nodig. Ook al is iedereen om me heen ervan overtuigd dat bij mij alles in goede orde is. Het klopt wel dat veel dingen in mijn huis hun eigen plek hebben, vanwege vindbaarheid en een rustig overzicht. In mijn interieur gebruik ik kleuren voor rust en dynamiek, om me beter thuis te voelen.

Ik geef toe: ook bij mij is niet alles zoals ik het graag zou willen. Het is zoals bij velen een ‘ongoing proces’. Bijvoorbeeld mijn entreehal. Vanuit Feng Shui, het holistische beginpunt, is de entree in mijn huis niet op de ‘goede plek’. Via de entree komt alle levensenergie, ook ‘chi’ genoemd, binnen. Als deze energie over een energetische drempel moet, heeft dit gevolgen voor het hele huis én zijn bewoners. Door gebruik te maken van mijn expertise kan ik dit gelukkig wel aanpassen.

Praktisch gezien hoef ik alleen de kleur van de entree te veranderen. Wit en grijs zijn goede metaalkleuren, al is dit helaas niet zo mijn smaak. Ha, ik maak het mezelf soms niet makkelijk. Een pastelkleur is ook goed geschikt als metaalkleur. Dat is eerder mijn smaak. Zo komt het esthetische aspect de hoek om kijken bij het toepassen van Feng Shui principes. Er is niet één oplossing voor dingen. Vandaar dat ik ook zo graag met je als klant mee denk, om de voor jou passende oplossing te vinden. De oplossing moet immers bij je eigen wensen, eisen én smaak passen.

In het geval van de schoenenkast, is de kleur blauw geen metaalkleur én past deze ook niet bij mijn interieur. Dat beviel me al een tijdje niet, zodat ik nu in actie kwam: ik ging alvast de kast schilderen in een voor mij mooi pastelgroen.
Het waarneembare effect is dat meer levensenergie het huis binnen stroomt, zodat alle bewoners inclusief mij nog meer levensvreugde en positieve ondersteuning vanuit mijn huis kunnen ervaren. Geweldig toch?

Wat er nog meer op mijn lijstje staat? De houten vloer in de entreehal in een licht citroengeel te laten stralen. Hout als materiaal en uitstraling hoort bij het element hout. Je weet het inmiddels:een pastelgeel hoort ook bij het element metaal als oplossing.

Wil je ook meer rust, levensvreugde en positieve ondersteuning ervaren? Bel mij dan voor een (vrijblijvend) gesprek.