Home Overzicht Eerste paal geboord voor bouw Nieuwe Sint Jacob

Eerste paal geboord voor bouw Nieuwe Sint Jacob

0
Ilse Griek van stadsdeel Centrum, Ivo van der Klei van Amstelring en Esther Akkerman van Syntrus Achmea gaven het startschot voor de bouw van de Nieuwe Sint Jacob.

Op de plaats waar verpleeghuis Sint Jacob stond komen twintig stadswoningen, een gebouw van zeven verdiepingen met daarin 305 luxe appartementen en zorgfaciliteiten. Op woensdag 30 oktober is het officiële startsein gegeven.

De afgelopen maanden werd het oude pand gesloopt. Alleen het monumentale bouwdeel op het binnenterrein is behouden en wordt gerestaureerd. Met het gezamenlijk boren van een heipaal is het officiële startsein gegeven voor de nieuwbouw en restauratiewerkzaamheden.

Levensloopbestendig
De appartementen komen zijn grotendeels levensloopbestendig en bestemd voor senioren. Ze variëren in grootte van circa 60 tot 150 vierkante meter. Het zijn allemaal woningen in de vrije sector. Onder het gebouw komt een parkeergarage voor 222 auto’s en een ondergrondse fietsenstalling voor 560 fietsen. Verder komen er commerciële zorg-gerelateerde voorzieningen. De verhuur van de appartementen start in het voorjaar van 2021.

Monumentaal gerestaureerd
Uniek in dit project is het monumentale bouwdeel op het binnenterrein dat wordt gerestaureerd. Dit wordt de locatie waar Amstelring 24-uurszorg gaat bieden aan 32 cliënten met dementie. De monumentale kerkzaal op de eerste verdieping blijft intact en krijgt een passende functie. Het monumentale gebouw vormt het hart van het plan.

Doorgang vanaf Plantage Middenlaan
De nieuwbouw wordt hier omheen gesitueerd, met daartussen een binnentuin waardoor er een mooi samenhangend geheel ontstaat. Met een speciale doorgang is het monument straks vanaf de Plantage Middenlaan te bereiken. Dit was voorheen niet het geval. Het ontwerp voor dit totale plan is van de Architekten Cie. uit Amsterdam.

Je kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief op www.denieuwesintjacob.nl

De artist impression van de Nieuwe Sint Jacob.