Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

A Few Reflect the Heart. Op terras van Muziekgebouw

zaterdag 24 augustus om 21:00

€18,00

De succesvolle Terrasconcerten van Muziekgebouw aan ’t IJ krijgen deze zomer een vervolg met een nieuwe reeks van kleinschalige concerten op hoog niveau.

Seán Morgan-Rooney is een pianist die zijn gehoor meevoert naar een droomwereld van eigen makelij. ‘Intelligent en fantasierijk’, zo roemde de vakjury van Dutch Classical Talent zijn spel. A Few Reflect the Heart is een programma waarin Morgan-Rooney de impressionistische pianocyclus Miroirs van Maurice Ravel combineert met zijn eigen composities voor piano en elektronica. Het resulteert in een bedwelmend klanklandschap dat haast gemaakt lijkt voor de buitenlucht op het terras.

Seán Morgan-Rooney is afkomstig uit Ierland, waar hij geldt als een van de grote pianobeloften. Sinds enkele jaren is hij gevestigd in Nederland, waar hij volop van zich laat horen met doordachte programma’s en gloedvol spel. Miroirs is een vijfdelige cyclus die Ravel begin 20e eeuw schreef voor zijn avant-gardistische vrienden. In Morgan-Rooney’s omlijsting weerklinken ook flarden van componisten als Igor Stravinsky en Claude Debussy.

Gegevens

Datum:
zaterdag 24 augustus
Tijd:
21:00
Kosten:
€18,00
Activiteiten Categorie:

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR + Google Maps
Bekijk de site van Locatie

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.