Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Amsterdams Andalusisch Orkest. Op terras van Muziekgebouw

zaterdag 17 augustus om 21:00

€18,00

De succesvolle Terrasconcerten van Muziekgebouw aan ’t IJ krijgen deze zomer een vervolg met een nieuwe reeks van kleinschalige concerten op hoog niveau.

Alles is een ontmoeting, zegt het Amsterdams Andalusisch Orkest (AAO). En van elke ontmoeting wordt je rijker. Het AAO speelt vanavond een voorproefje van de muziek uit de dansvoorstelling Mystic, waarmee ze in voorjaar 2025 op tournee gaan langs de theaters. In Mystic verkent het AAO muziek uit een enorm gebied, van West-China tot het Iberisch schiereiland, in een vervoerende zoektocht naar kruisbestuiving en spirituele verbinding.

De muziek van het Midden-Oosten kenmerkt zich door een bijzonder gebruik van toonladdersystemen. Deze maqams bestaan niet alleen uit bepaalde noten, maar vormen een complex van samenhangende melodieën, versieringen en spirituele betekenissen. Vergelijkbare muziektradities bestaan in andere delen van de wereld, van de Balkan en de Kaukasus tot de Maghreb en zelfs bij de West-Chinese Oeigoeren. In dit concert gaat het AAO overal op bezoek.

Gegevens

Datum:
zaterdag 17 augustus
Tijd:
21:00
Kosten:
€18,00
Activiteiten Categorie:

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR + Google Maps
Bekijk de site van Locatie

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.