Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Around the World met ADAM Quartet. Op terras van Muziekgebouw

vrijdag 19 juli om 21:00

€18,00

De succesvolle Terrasconcerten van Muziekgebouw aan ’t IJ krijgen deze zomer een vervolg met een nieuwe reeks van kleinschalige concerten op hoog niveau.

Het ADAM Quartet neemt je mee op een muzikale wereldreis, met als thuishonk een geliefde klassieker: het zonnige Strijkkwartet van Maurice Ravel. Daaromheen klinkt muziek van drie vrouwelijke hedendaagse componisten, met wortels in Sri Lanka en Azerbeidzjan tot Nederland en de Verenigde Staten. Het programma belichaamt de geest van internationale samenwerking en culturele uitwisseling, aldus het ADAM Quartet.Die open geest moet Ravel immers ook hebben ervaren tijdens de bruisende Wereldtentoonstelling in Parijs van 1900, kort voor hij zijn beroemde kwartet componeerde. Carrot Revolution van Gabriella Smith is een eclectische wereldreis op zich en in Flight UL 505 van de Nederlandse Vinthya Perinpanathan klinkt haar fascinatie voor Zuid-Indiase muziek door. Franghiz Ali-Zadeh schreef haar Dance oorspronkelijk voor het avontuurlijke Kronos Quartet.

 

Gegevens

Datum:
vrijdag 19 juli
Tijd:
21:00
Kosten:
€18,00
Activiteiten Categorie:

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR + Google Maps
Bekijk de site van Locatie

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.