Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Blaka Lola ‘De Muze’. In het Plein Theater

zaterdag 22 juni om 20:00

€10,00

In de late jaren zeventig liep over de Amsterdamse wallen een oudere zwarte prostituee rond. Achter de hand fluisterde men haar naam: Blaka lola. Als ze merkte dat ze werd aangegaapt en nagestaard begon ze onbedaarlijk te schelden.

Eens was Blaka Lola een begrip; iedereen kende haar. Blaka Lola was de eerste Surinaamse vrouw op de wallen in Amsterdam.

De Surinaamse acteur en theatermaker Frank Wijdenbosch raakte gegrepen door het leven van deze vrouw, wie was zij? Hoe heeft ze zich gehandhaafd in haar wereld? Waarvan heeft zij gedroomd? Wat heeft ze bereikt? Was zij Surinaams of Nederlands? Of was ze geen van beide. Heeft zij zich aangepast of heeft ze haar omgeving veranderd?

Op zaterdag 22 juni speelt/verteld Frank Wijdenbosch samen met Gilda Danaragh, Cheryl Vliet en Nathalie Emanuels een dag uit het leven van Blaka Lola. Half biografisch, half fictief.

Gegevens

Datum:
zaterdag 22 juni
Tijd:
20:00
Kosten:
€10,00
Activiteiten Categorieën:
,

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.