Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

CD-presentatie: De Trilogie van de Twintigste Eeuw. In het Plein Theater

donderdag 13 juni om 20:30

€17,50

Ausdauer maakt sinds 2014 muziektheater over de wereld om ons heen. Actuele voorstellingen boordevol nieuw gecomponeerde en geïmproviseerde muziek, gespeeld en geschreven door Jasper le Clercq – viool, Andreas Suntrop – elektrische gitaar, Daniël Lehmann – contrabas en Annette Schenk – (bas)klarinet.

Samen met regisseur en tekstschrijver Paul Feld en actrice Gabby Bakker maakte Ausdauer De Trilogie van de Twintigste Eeuw. Drie voorstellingen waarin we via de uitbraak van WOI in Sarajevo (L’Histoire du Diable) en de Amerikaanse atoomtesten (The God Squad) eindigden bij de val van de Muur en de opkomst van Vladimir Poetin (Die Mauer). Een duizelingwekkende reis door honderd jaar westerse geschiedenis gezien door de ogen van onze vrouwelijke hoofdpersoon.

Een selectie van de mooiste stukken uit deze voorstellingen verschijnt nu op cd en wordt in het Plein Theater voor het eerst los van de voorstellingen voor publiek gespeeld. Met de muziek van Igor Stravinsky, Olivier Messiaen en Galina Oestvolskaja als inspiratie, speelt Ausdauer door klassieke muziek gedreven theatermuziek, vermengt met een flinke scheut jazz en wereldmuziek.

Gegevens

Datum:
donderdag 13 juni
Tijd:
20:30
Kosten:
€17,50
Activiteiten Categorieën:
,

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.